"Izvući korist iz privatizacija"

Iz preduzeća koja će se privatizovati po novom zakonu moraju se izvući ekonomska korist i razvojni efekti za zemlju. kaže ministarka Kori Udovički.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

13:53

Default images

Ministraka državne uprave i lokalne samouprave je u Skupštini tokom rasprave o amandmanima o predlogu Zakona o privatizaciji i izmenama i dopunama Zakon o stečaju rekla i da je jedini način, a možda ni taj ne bi funkcionisao, da se isključi mogućnost korupcije pri privatizaciji bio da nikome ne damo nikakvu imovinu.

"Jedina šansa koju imamo za nažalost danas već mali broj preduzeća koja će se privatizovati po predlogu Zakona o privatizaciji je da iz njih izvučemo čistu ekonomsku korist i razvojne efekte za zemlju tako što ćemo se otvoriti ka fleksibilnim formama", ukazala je Udovički.

Ona je navela da je Predlog zakona o privatizaciji danas neophodan i moguć, a da je prethodni zakon bio dobar za vreme za koje je i donet. Tada je, kako je navela, trebalo privatizovati više hiljada preduzeća i tada su kapaciteti i na strani vlasti i na strani kontrole bili mnogo slabiji nego danas.

Ministarka je, takođe, ukazala i da se neke negativne posledice prethodnog zakona rešavaju danas usvajanjem izmena i dopuna Zakona o stečaju.

"Problem koji je postojao u okruženju je, na primer, da su povezana lica mogla u stečaju da izvuku korist iako su uništila preduzeće u privatizaciji. Danas se to menja u zakonu o stečaju", navela je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: