Vučić: Švajcarci ulažite u Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije spremna da garantuje najbolje uslove za strane investitore.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

16:05

Default images

Premijer Vučić je na sastanku sa potpredsednicom Švajcarskog parlamenta Kristom Markvalder, izrazio nadu da će Srbija postati još atraktivnije mesto za strane investitore i pozvao švajcarske komapnije da ulažu u našu zemlju, saopštila je vldina Kancelarija za saradnju s medijima.

Krista Markvalder je istakla da Švajcarska konfederacija podržava Srbiju na evropskom putu i pozitivno ocenila reformske procese koje sprovodi nova Vlada.

Teme razgovora bile su ekonomske reforme, kao i set reformskih zakona koji su usvojeni ili su u procesu usvajanja u Narodnoj skupštini. Na sastanku je bilo reči o situaciji u regionu Zapadnog Balkana, koja je ocenjena kao veoma stabilna.

Razgovaralo se i o zajedničkom predsedavanju dve zemlje OEBS-om i dogovorene su zajedničke aktivnosti tokom predsedavanja Srbije ovoj organizaciji u 2015. godini, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: