Delta: Sve kredite dobili po zakonu

Kompanije Delta holdinga su kredite Fonda za razvoj Srbije dobile po zakonom predviđenoj proceduri i svoje kreditne obaveze redovno izmiruju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

14:56

Default images

To je saopšteno iz te hodling kompanije u vlasništvu Miroslava Miškovića, a povodom izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije u kojem je ta kompanija pomenuta u kontekstu onih koje su kredite dobile zahvaljujući političkim odlukama.

Kako ističe Delta holding, svi krediti su namenski trošeni, obaveze su uredno servisirane, sa svim pripadajućim kamatama i bez dana kašnjenja u otplati.

Navodi se da je u ovom trenutku u korišćenju samo jedna kreditna linija i to kredit Delta agrara, kao i da je trenutni dug po tom kreditu 176 miliona dinara.

Prilikom apliciranja za kredite Fonda za razvoj, kako se ističe, Deltine kompanije su nastupile u zakonom predviđenoj proceduri kakva važi za sve učesnike na tržištu.

"Naš jedini argument za dobijanje kredita bila je zakonom predviđena dokumentacija, uz dokazanu kreditnu sposobnost i ugled koji kao poslovni sistem imamo kod komercijalnih banaka i drugih davalaca kredita", napominje se u saopštenju.

Kako ističe Delta, većina dobijenih sredstava iz Fonda za razvoj plasirana je u proizvodne kapacitete - u Delta agrar, mesnu industriju Juhor iz Jagodine, novosadska fabriku testenina Danubius i u kapacitete koji se nalaze u različitim regionima Srbije.

Prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, komapanije Miroslava Miškovića dobile su kredite od 1,2 milijarde dinara od Fonda za razvoj Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: