Kostić se probija na halal tržište

Industrija mesa Karneks, koja posluje u okviru MK Grupe, dobila je Halal sertifikat za kvalitet i bezbednost hrane, saopšteno je iz te kompanije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.07.2014.

14:41

Default images

Taj sertifikat omogućiće Karneksu značajno proširenje tržišta i povećanje izvoza, pre svega na tržišta država u kojima živi veliki broj stanovnika islamske veroispovesti.

Sertifikat je odobrila Agencija za sertifikaciju nakon više sprovedenih i kontrolisanih postupaka u procesu proizvodnje. U prvoj fazi sertifikovana su tri Karneks proizvoda: Goveđi gulaš, Suva goveđa pršuta i Suva goveđa pršuta sa lukom, a u planu je sertifikovanje i portfolia pilećeg, goveđeg i ribljeg programa.

Halal standard kompatibilan je sa drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom (ISO, HACCP i drugi), a kako ističu u toj kompaniji, dobijanje sertifikata i ispunjavanje Halal standarda predstavlja dodatnu potvrdu kvaliteta Karneks proizvoda.

Karneks je vodeća kompanija u Srbiji u oblasti proizvodnje mesa i preradjevina od mesa, sa tradicijom i iskustvom dugim više od 56 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: