Stanari "smrdljive zgrade" na VMA

Osam porodica, od ukupno 92 koliko živi u dve problematične zgrade pune nedozvoljenog gasa, odlučilo je da se privremeno iseli iz svojih stanova.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

21:01

Default images

Oni su o tome obavestili Građevinsku direkciju Srbije, koja će im refundirati troškove preseljenja i života u iznajmljenim kvadratima, dok iz zgrada u Ulici Mileve Marić Anštajn stručnjaci ne uklone fenol - otrovni gas, pišu Novosti.

Radovi na "struganju“ fenola sa zidova ili uklanjanju gasa uz pomoć posebnih filtera, još nisu počeli. Angažovani su stručnjaci sa Tehnološkog fakulteta, ali i strane laboratorije, pa se očekuje da oni ovih dana predlože konkretne mere za problematične zgrade. "Troškove selidbe kupaca snosi Građevinska direkcija Srbije, a svi stanari su o ovome obavešteni pismenim putem", kažu iz Direkcije. - Direkciju je do danas osam porodica obavestilo da se iseljava i njima će, shodno odluci, biti refundirani svi troškovi. Za vreme sanacije objekata, Direkcija snosi sve troškove Infostana, struje, interneta i kablovske televizije u kupljenim stanovima u Dr Ivana Ribara.

Prema dogovoru, juče su počeli i prvi pregledi stanara na VMA. Od prijavljenih 14 juče je ovu zdravstvenu ustanovu posetilo šest stanara sporne zgrade.

Svim stanarima, iz dve zgrade koje će se sanirati, omogućeni su lekarski pregledi na VMA, čije troškove snosi Građevinska direkcija Srbije. Do sada se oko 20 stanara prijavilo. VMA i Gradski zavod za javno zdravlje su u svakodnevnom kontaktu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: