Krenula proizvodnja na kopu Drmno

Proizvodnja uglja na Površinskom kopu Drmno počela je puštanjem u rad privremenog sistema za transport uglja, objavilo je Privredno društvo "TE-KO Kostolac".

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.07.2014.

16:35

Default images

Proizvodnja je bila u prekidu od 23. jula, kada su posle poplave dela ugljenog sistema, pod vodom ostali tračni transporter i dva bagera.

Započeto je povezivanje ugljenog sistema sa transportom na Prvi jalovinski sistem, dok se ne ispumpa voda sa poplavljenih transportera i tako osposobi za rad. Na ugljenom sloju trenutno rade bager 400 i vedričar.

Stanje sa poplavljenim mašinama je i dalje nepromenjeno, jer su svi napori radnika da ispumpaju vodu anulirani u ponovnom nevremenu 27. jula, a preduzeti su i koraci za ugradnju četvrte snažne pumpe za ispumpavanje vode.

Očekuje se da će ovaj posao trajati narednih desetak dana, rekao je direktor Direkcije za proizvodnju uglja u PD "TE-KO Kostolac", Goran Horvat.

Prema njegovim rečima, odvoz uglja preko jalovinskog sistema je jedina alternativa u ovom trenutku, kako bi se obezbedila kontinuirana proizvodnja i snabdevanje blokova A2 i B2 u kostolačkim termoelektranama. On je dodao da Drugi, Četvrti i Peti jalovinski sistemi rade, dok je u remontu Treći sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: