Svetska banka pozdravlja reforme

Svetska banka podržava usvajanje zakona o stečaju i privatizaciji, jer su ti zakoni korak dalje u reformama.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

17:19

Default images

"Podržavamo reforme u Srbiji. Rešenja koja je Vlada Srbije usvojila u okviru zakona o stečaju i privatizaciji, u skladu su sa stavovima Svetske banke. Međutim, i dalje postoje neki delovi zakona oko kojih se usaglašavamo", rečeno je danas Tanjugu u kancelariji te međunarodne finansijske institucije u Beogradu.

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici tri predloga medijskih zakona, Predlog zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju, koji su zatim upućeni Skupštini na raspravu po hitnom postupku.

Kako je saopšteno iz kancelarije vlade, cilj zakona o privatizaciji je da ubrza proces privatizacije i stvori uslove za ekonomskii razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti.

Cilj izmena i dopuna zakona o stečaju je da se obezbede uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: