Priliv od turizma veći od mlrd. $

Devizni priliv od turizma mogao bi ove godine da premaši prošlogodišnji, koji je iznosio 1,05 milijardi dolara, očekuju u Ministarstvu trgovine i turizma.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

14:24

Default images

Devizni priliv izražen u evrima, za prvih pet meseci ove godine u porastu je za jedan odsto, što znači da je naša zemlja u tom periodu od turizma prihodovala 285 miliona evra više nego u isto vreme prošle godine, rekla je Tanjug državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Lukrecija Đeri.

Prema njenim rečima, priliv od turizma izražen u američkim dolarima veći je za 5,5 odsto u pet meseci ove godine, što iznosi 388 miliona američkih dolara.

Broj dolazaka stranih turista u Srbiju, u pet meseci ove godine povećan je za 11,5 odsto u odnosu na isti period 2013, podsetila je ona.

Međutim, u isto vreme broj dolazaka domaćih turista je u padu za 13,6 odsto zbog posledica katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, navela je Đeri.

Poplave u Srbiji ugrozile su rad mnogih turističkih agencija, hotela i drugih smeštajnih objekata, kazala je ona, dodajući da očekuje brz oporavak i u toj sferi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: