Ko se nadao ovakvom rezultatu LG-a?

Kompanija LG Electronics ostvarila je povećanje neto profita za 165 odsto u drugom kvartalu 2014. u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

08:43

Default images

Enorman rast je zahvaljujući izuzetnom nastupu na tržištu televizora i mobilnih telefona.

Ukupan neto profit u drugom kvartalu ove godine iznosi 340 miliona dolara, dok operativni profit iznosi 588 miliona dolara, što predstavlja povećanje od 26,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije.

Kompanija LG Mobile Communications isporučila je rekordnih 14,5 miliona smart telefona u drugom kvartalu, što je povećanje za čak 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo je rezultiralo povećanjem prodaje za 16 odsto u odnosu na drugi kvartal 2013. godine, sa dostignutom vrednošću od 3,51 milijardu dolara, što je najbolji rezultat još od prvog kvartala 2010. godine, dok operativni profit iznosi 83,4 miliona dolara.

Navedeni rezultati postignuti su zahvaljujući velikoj popularnosti G3 smart telefona na tržištu Južne Koreje, kao i velikog uspeha koji beleže modeli iz poslednje L serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: