Vlada usvojila reformske zakone

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

11:47

Default images

Cilj Predloga zakona o privatizaciji je da ubrza prvatizacije i stvori uslove za ekonomskii razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade Srbije.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju kojim se obezbeđuju uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu.

Oba Predloga zakona Vlada Srbije je uputila na usvajanje Skupštini Srbije.

Novi Zakoni o privatizaciji i o stečaju deo su reformskog paketa zakona, na čijoj izradi je radila još prethodna Vlada premijera Ivice Dačića, a čije usvajanje je jedan od prioriteta nove vlade. U tom paketu su i zakoni o radu i PIO, koji su već usvojeni, a očekuje se i novi Zakon o planiranju i izgradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: