Preti nam kriza javnog duga u 2015.

Bez preduzimanja fiskalnih i reformskih mera i uz nastavak nekontrolisanog zaduživanja, vrlo brzo bi moglo da dođe do krize javnog duga, kaže Vlahović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 25.07.2014.

15:31

Default images

Istovremeno, Predsednik Saveza ekonomista Srbije, Aleksandar Vlahović napominje da do toga ne bi trebalo da dođe, jer s jedne strane postoji čvrsta politička volja da se tako nešto izbegne, a s druge strane postoji vrlo jasan reformski plan.

"Ukoliko se ne preduzmu mere, najpre kratkoročne fiskalne konsolidacije a zatim i sistemske, reformske mere, sigurno je da možemo očekivati krizu javnog duga, koja verovatno ne bi nastupila u ovoj godini, ali bi druga polovina naredne godine bila kritična", kazao je Vlahović na konferenciji za novinare, u Savezu ekonomista Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: