Za tri godine svi putevi obnovljeni

U naredne dve do tri godine, sa skoro 400 miliona evra, biće obnovljeni putevi u skoro svim lokalnim samouprvama i regionima Srbije, kaže Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

12:49

Default images

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je,obilazeći radove na rekonstrukciji državnih i lokalnih puteva u Zaječaru, rekla da je reč o kreditu koji je ratifikovala skupština, koji za obnovu putne mreže daje Svetksa banka, Evropska banka za obnovu razvoj (EBRD) i Evropska investiciona banka (EIB).

Svetka banka daje 73,8 miliona evra, EIB 100 miliona evra, EBRD 100 miliona evra, a Srbija će učestvovati sa 116,2 miliona evra, odnosno sa 29 odsto ukupnih sredstava, a predviđena je obnova oko 1.100 kilometara puteva.

"Drugi gradovi da se ugledaju na Zaječar"

Mihajlović je rekla da je danas posetila Zaječar jer se u tom gradu izvode radovi na putnoj infrastrukturi u ukupnoj vrednosti od 1,4 milijarde dinara. Država je izdvojila 800 miliona, a grad 600 miliona dinara i ti radovi nisu u vezi sa pomenutim kreditom čija će realizacija tek početi.

Mihajlović je istakla da je grad Zaječar dobar primer jer sarađuje sa vladom i poručila da i druge lokalne samouprave treba tako da rade ukoliko žele da budu "veliko gradilište" kao što je sada Zaječar.

"Mora da postoji zajednički rad između lokalnih samouprava i države i moja poruka lokalnim samoupravama je da zajednički rade sa nama u određivanju prioriteta", rekla je ona.

Mihajlović je sa predstavnicima Zaječara obišla danas radove na dogradnji državnog puta prvog B reda, na ulazu u Zaječar iz pravca Paraćina, zatim radove na rekonstrukciji ulica 29. novembra i Nikole Pašića.

"Cilj vlade je da sve lokalne samouprave budu gradilišta i da u njima bude otvoreno što više novih radnih mesta", naglasila je Mihajlović.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da će radovi na ulazu u Zaječar kod kasarne, u dužini od 1,7 kilometara, biti završeni za 80 dana i da će biti izgrađena, sa jedne strane puta pešačka, a sa druge strane biciklistička staza. On je kazao da će taj deo puta biti osvetljen što će doprineti bezbednosti u saobraćaju.

Putevi Srbije će, prema njegovim rečima, pomoći i obnovu ulica Obilićev venac i 7. septeptebra, a Zaječar će u narednom periodu dobiti i osam kilometara dugu pešačku i biciklističku stazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: