Savez ekonomista pomaže reforme

Savez ekonomista Srbije (SES) želi da pomogne Vladi Srbije u realizaciji planiranog reformskog programa.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

14:43

Default images

Kako je za Tanjug rekao predsednik SES-a Aleksandar Vlahović, tim povodom će sutra u tom savezu biti organizovan okrugli sto, a osnovna tema će biti reformska agenda Vlade Srbije.

Okruglom stolu će, kako je SES-u potvrđeno, prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar privrede i finansija Dušan Vujović, a Vlahović kaže da će to biti prilika za razmenu mišljenja u kojoj će učestvovati članova predsedništva tog saveza koje čine ugledni profesori, teoretičari i privredni praktičari, direktori banaka, velikih preduzeća, osiguravajućih društava, kao i instituta i naučnih organizacija.

"SES je od svog postojanja, a narodčito u poslednjih 15 do 20 godina u prvi plan uvek isticao potrebu brze i efikasne ekonomske tranzicije koja podrazumeva implementaciju čitavog seta ekonomskih mera", rekao je Vlahović istakavši da SES zapravo na ovaj način želi da pomogne Vladi Republike Srbije u realizaciji planiranog reformskog programa.

Napomenuvši da je SES aktivan učesnik niza okruglih stolova i foruma poput Kopaonik biznis foruma i Foruma menadžmenta Jugoistočne Evrope, Vlahović kaže da je ovaj savez aktivan i u međunarodnoj asocijaciji ekonomista.

"Dakle naša ideja nije samo da kritikujemo nego naprotiv da sve svoje resurse stavimo u funkciju realizacije planiranih reformskih mera", poručio je Vlahović uoči sutranjeg razgovora članova Predsedništva SES-a sa premijerom Srbije i ministrom privrede i finansija.

Upitan da li postoje konkretni predlozi na koji način bi SES mogao da pomogne državi, Vlahović kaže da bi se o tome nešto više moglo reći sutra nakon razgovora sa premijerom Vučićem i ministrom Vujovićem s obzirom na to, kako je objasnio, da o tome ne postoji zajednički stav SES-a.

"Ne postoji jedinstveno mišljenje SES-a i mi se sami sučeljavamo oko pojedinih pitanja, ali je uvek dobro da se čuje široka lepeza mišljenja kompetentnih ljudi", rekao je Vlahović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: