Iz protesta će jesti iz kontejnera

Sindikat iz fabrike 14. oktobar najavio je da će, u okviru protesta, sledeće sedmice postaviti čiste kontejnere za smeće iz kojih će radnicima deliti doručak.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

10:53

Default images

"Kada nestane doručka, delićemo prazne papire jer su i obećanja koja nam daju prazna", rekao je agenciji Beta predsednik tog sindikata Ljubiša Velimirović, dodajući da će radnici kontejnere za smeće traziti od uprave "14. oktobra", jer ih ta fabrika proizvodi.

On je to rekao tokom protestne povorke gradskim ulicama, u koju su nezadovoljni radnici Industrije masisna i komponenti "14. oktobar", koja je u restrukturiranju, i danas tražili redovnu isplatu "minimalaca", rad svog preduzeća, sprovođenje socijalnog programa i overu zdravstvenih knjižica.

Ispred Skupštine Grada radnicima je rečeno da gradonačelnik danas nije tu.

Predsednik Samostalnog sindikata, Ljubiša Velimirović je okupljene obavestio da im policija nije dozvolila da idućeg utorka blokiraju raskrsnicu kod zgrade Gradske uprave.

"Hteli smo da prijavimo blokadu saobraćaja pet dana ranije, kako je po zakonu, međutim u policiji uopšte nisu hteli da prihvate tu našu rijavu, što nam je usmeno rečeno, što znači da nećemo moći da organizujemo tu blokadu", kazao je Velimirović agenciji Beta.

To je bio razlog zašto su radnici danas, tokom protestne povorke - a idu kolovozom, na dva mesta u koloni po jedan prelazili na pešačkim prelazima, da bi tako, produžavanjem kolone, zaustavili saobraćaj i skrenuli pažnju na svoje probleme, ne bi li neko počeo da ih rešava.

Zaposlenima IMK "14. oktobar" duguje 18 plata iz 2012. i 2013. godine, a ove godine su poslednji minimalac primili za april, zdravstvene knjižice im nisu overene od 1. jula, a za socijalni program koji je prema ranijim najavama trebalo da bude sproveden početkom ove godine, prijavilo se 617 od ukupno 1.550 radnika.

Ta državna kruševačka fabrika je u postupku restrukturiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: