Mihajlović: Beška se neće ponoviti

Država neće tolerisati probijanje rokova, kao ni loš kvalitet izvedenih radova, izjavila je za "Večernje novosti", povodom slučaja "Beška", Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

08:13

Default images

"Postavićemo strože kriterijume za izvođače i nadzor. Neprihvatljivo je da, umesto završenih puteva i mostova, imamo situaciju da skoro svi projekti kasne, jer se zaključuje po nekoliko aneksa, da se projekti menjaju tokom realizacije, a cena gradnje povećava kroz dodatne radove", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kada je reč o pucanju asfalta na mostu kod Beške, potpredsednica Vlade kaže da je ministarstvo koje ona vodi već tražilo izveštaj Instituta za ispitivanje materijala o kvalitetu asfalta, kako bi se utvrdilo gde je tačno došlo do propusta u rehabilitaciji ovog kapitalnog objekta na Dunavu.

Upravo zbog probijanja rokova i loše izvedenih radova "Putevi Srbije" tužili su sudu u Beču glavnog izvođača na izgradnji novog i obnovi starog mosta kod Beške - austrijsku "Alpinu". "Putevi" tužbom traže više od 27,5 miliona evra, pišu "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: