Smrad uništavaju struganjem maltera

Neprijatan miris u stanovima u Ulici Mileve Ajnštajn stručnjaci će ukloniti struganjem maltera sa zidova, ali i filterima koji izvlače nedozvoljene gasove.

Srbija

Izvor: Novosti

Sreda, 23.07.2014.

14:06

Default images

Rezultati Gradskog zavoda za javno zdravlje pokazali su da se u zidovima u tim zgradama nalazi nedozvoljena materija fenol, koja može negativno da utiče na zdravlje ljudi.

Izvođači radova, firma Koto, i Ekosekund kažu da će uraditi sve da reše problem vlasnika kvadrata. Ipak, tvrde, da je pre useljavanja ljudi, zgrada prošla sve potrebne kontrole kvaliteta, pa ni u jednom atestu nije bilo reči o fenolu u oplatolu.

"Ugovorili smo tehnički način za uklanjanje spornih materija, kako bi građani što pre ponovo mogli da žive u svojim domovima", kaže direktor firme Koto Đorđe Tomić.

Prema njegovim rečima, tamo gde su zidovi manje bili izloženi fenolu, postaviće se filteri, a u najtežim slučajevima će kompletno skinuti i slojeve maltera i premaza, jer se nedozvoljeni gas nalazi između betona i maltera. Kada je u pitanju sporno ulje, oplatol, koje je uzrokovalo oštar miris u stanovima, ali i potencijalne zdravstvene teškoće stanara, Tomić kaže da su svi korišćemni proizvodi dobili pečat Instituta za ispitivanje materijala Srbije.

"U Srbiji radimo već 22 godine i svi poslovi prolaze kontrolu. Iako je u ovoj zemlji poslovanje veoma teško i moramo da se dovijamo da bismo preživeli, za sve što smo do sada radili imamo potrebne ateste, a to su dokumenta koj agarantuju kvalitet", kažu u firmi Koto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: