Tekao ne tekao gas, za nas je dobro

Srbija je sklopila dobar dogovor o izgradnji gasovoda Južni tok sa Rusijom, od koga će građevinska preduzeća imati "bar 350 miliona evra profita", kaže premijer

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.07.2014.

12:39

Default images

"Potekao ili ne potekao gas, to je za nas dobar ugovor", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je ponovio da Vlada Srbije vodi politiku evropskih integracija, ali i prijataljstva sa Rusijom.

"Naši prijatelji ne razgovaraju s nama jezikom ultimatuma. Pre neću biti premijer, nego što ću to da dozvolim", rekao je on.

Vučić je kazao da je normalno što postoje različiti stavovi o pitanju tog gasovoda, ali da on ne zna kako bi Srbija drugačije zaradila taj novac i kako bi građevinskim firmama objasnio da se od radova odustaje.

"Srbija neće odsutati od svog evropskog puta", naglasio je Vučić i dodao da su pred njom brojni izazovi i da "ne zna da li će Srbija uvek biti sposobna da odgovori u skladu sa očekivanjima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: