Malinari očekuju dogovor o ceni

Malinari očekuju da će do četvrtka biti pronađeno rešenje za probleme u otkupu maline na teritoriji cele Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

15:27

Default images

Članovi pregovaračkog tima malinara ocenili su da je današnji sastanak sa predstavnicima vlade bio konstruktivan.

Četvoročlanu delegaciju primili su ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, šef kabineta premijera Srbije Ivica Kojić, predstavnici Ministarstva trgovine i nadležnih inspekcijskih službi, rekli su malinari Tanjugu.

Dobrivoje Radović je kazao da je njihov jedini cilj da se otkupna cena maline izjednači na teritoriji Srbije i da iznosi od 200 do 240 dinara po kilogramu.

Malinari traže da se otkupna cena u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu izjednači sa cenom na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga, gde iznosi od 200 do 230 dinara po kilogramu. Trenutna cena maline u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu iznosi od 150 do 180 dinara po kilogramu.

Radović smatra da je vlada, koja je bila domaćin dosadašnjih sastanaka i pregovora, garant da će problem sa otkupnom cenom, koja se trenutno razlikuje od okruga do okruga, biti rešen.

Vladimir Nikolić izrazio je nezadovoljstvo što pregovorima nisu prisustvovali predstavnici hladnjačara, iako je jutros potvrđeno da će doći njih devet.

"I dalje smo spremni za razgovore... Čekaćemo četvrtak", rekao je Nikolić, dodajući da će da u slučaju da problem ipak ne bude rešen, 30. jula biti organizovani protesti u 11 opština.

I otkupljivači se uključuju u pregovore

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je na sastanku o ceni malina u Vladi Srbije dogovoreno je da se u razgovore uključe i otkupljivači maline, odnosno hladnjačari sa teritorije čitave Srbije, kao i da sve strane koje su uključene u dijalog očekuju da se u narednih nekoliko dana pronađe adekvatno rešenje za problem cene maline.

"Dogovoreno je da se u intenzivnom dijalogu, na dnevnom nivou, u ove razgovore uključe i otkupljivači maline, odnosno hladnjačari sa teritorije čitave Srbije, kako bi se kroz konstruktivan dijalog zajednički došlo do rešenja i ujednačavanja otkupne cene maline za čitavu teritoriju Srbije", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: