Treba privući farmaceute u Srbiju

Farmaceutske kompanije i njihovi dobavljači do sada su u Srbiju investirali više od 800 miliona evra, najviše u vojvođanske gradove i opštine.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.07.2014.

15:08

Default images

U Srbiji ima još puno potencijala i prostora za dolazak farmaceutskih kompanija, ali je neophodno da prvo osmisli strategiju njihovog privlačenja jer farmaceutska industrija donosi tehnologije, zapošljava visokokvalifikovane radnike i isplaćuje visoke zarade, navodi se u saopštenju NALED-a.

Na okruglom stolu o potencijalima za razvoj farmaceutske industrije u Vojvodini koji je danas održan u opštini Vršac u okviru projekta "Povoljno poslovno okruženje kao pokretač razvoja Vojvodine" naglašeno da se mora osmisliti strategija razvoja farmaceutskog sektora na nivou države i na nivou lokalnih samouprava.

Pokrajinski sekretar za medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski kazao je da je težište farmaceutske industrije u Banatu odnosno Vršcu i Zrenjaninu jer je iskustvo pokazalo da investitori idu tamo gde postoji tradicija proizvodnje u odredjenom sektoru.

Bugarski je rekao da je za Vršac važno da nastavi da razvija Industrijsko-tehnološki park i ulaže u naučno-istraživački rad i razvija biznis inkubator, a za Zrenjanin da se pomogne razvoju Jugoremedije.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević kazao je, navodi se u saopštenju, da će gradovi i opštine imati značajno više uspeha ako ciljaju privlačenje ulaganja u privrednu granu u kojoj imaju najviše šansi i raspoloživih resursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: