"Gradonačelniče, šta ima novo?"

Radnici Industrije mašina i komponenata "14. oktobar" u restrukturiranju i danas su nastavili protest počet 25. juna tražeći upošljavanje i isplatu zarada.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

13:02

Default images

Po ustaljenoj praksi, predstavnici radnika su ušli u zgradu Gradske uprave kako bi pitali gradonačelnika Dragija Nestorovića da li ima nekih novina u vezi s njihovim zahtevima.

Na informaciju da je gradonačelnik poručio da će sve što je započeto biti realizovano, okupljeni su negodovali, pitajući da li će oni biti živi dok se to desi.

"Pravo pitanje jeste šta možemo da očekujemo kada poslovodstvo sve radnike šalje na plaćeno odsustvo", rekao je predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović.

On je podsetio da i pored obećanja datih prethodnih nedelja, zdravstvene knjižice, bez kojih su radnici od 1. jula, još nisu overene.

Radnici IMK "14. oktobar" su protest počeli tražeći redovnu isplatu minimalnih zarada, kreditnu podršku za ugovorene poslove i sprovodjenje ranije dogovorenog socijalnog programa.

IMK "14. oktobar" je fabrika u većinskom državnom vlasništvu i u postupku je restrukturiranja, a zapošljava 1.550 radnika, od kojih se za socijalni program izjasnilo njih 617.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: