Zabranjen rad na sedam gradilišta

Inspektorat za rad, posle kontrole 67 poslodavaca koji izvode radove niskogradnje u delatnosti građevinarstva, zabranio je rad na sedam gradilišta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

14:47

Default images

Osim toga, podneto je 26 prekršajnih prijava i 38 rešenja kojima je naloženo otklanjanje nepravilnosti, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarstvo je navelo da je najviše nepravilnosti utvrđeno u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Reč je o neprijavljivanju početka rada na gradilištu, o tome da zaposleni nemaju adekvatnu opremu za bezbedan rad, da nisu obavili redovne lekarske preglede, a nije ni izvršena provera osposobljenosti za bezbedan rad ukoliko rade na poslovima sa povećanim rizikom.

U oblasti radnih odnosa najviše prijava podneto je zbog angažovanja lica bez zaključenog ugovora o radu i zbog neisplaćene zarade. Od 636 zatečenih lica 127 je radilo na „crno“, odnosno 20 odsto, a u isplati zarade se kasnilo od jednog meseca do dve godine.

Inspekcijski nadzor je obavljen juče na gradilištima Koridor 10 (na deonicama Niš-Dimitrovgrad i Niš-makedonska granica), Koridor 11 (E - 763, na deonici Ljig-Preljina) , magistralni put M1/11 - autoput Kragujevac, gradilište „Železnice Srbije“ - Ćuprija, gradilište drugi kolosek pruge na deonici Krnjača-most na Tamišu, gradilište fabrike „Tigar Tyres“ Pirot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: