Saradnja Energoprojekta i RDŽ

Energoprojekt Niskogradnja je prva srpska kompanija koja je pobedila na tenderu za obavljanje zemljanih radova i izgradnju malih objekata koje sprovodi RDŽ.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

19:36

Default images

Radovi se izvode u okviru Ugovora za izgradnju objekata železničke infrastrukture i isporuku dizel motornih vozova u Republici Srbiji.

Potpisivanje sporazuma je praktično predstavljalo početak radova na delu Beograd - Pančevo, koji je prvi segment ugovora.

Uprkos složenog mehanizma međuvladinog finansiranja, strane su zajedno radile na skraćenju rokova za avansno plaćanje. Nakon dva meseca od početka radova, podizvođač je saoštio da je premašen obim obavljenih radova predviđenih datom sumom i počeo naredne etape izgradnje, navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Zahvaljujući brzom rešavanju složenih proizvodnih zadataka, kompanija je obezbedila striktno poštovanja termin plana, bez obzira na katastrofalne poplave u maju.

Energoprojekt Niskogradnja ima više od 60 godin iskustva u građevinskim projektima u različitim klimatskim i geoloških uslovima u 50 zemalja sveta.

Po dogovoru sa Ruske železnice internešnal (RŽD), kompanija za dve i po godine treba da obavi određene radove - izgradnja zemljane konstrukcije, tri mala mosta i jedan vijadukt, pet cevovoda za odvod vode, železničku stanicu Krnjača , platforme (perone) na stanicama Krnjača, Ovča, Pančevo, Glavne i zaustavne punktove Krnjača Most i Sebež, industrijske (tehničke) objekte na stanicama Pančevo Glavna i Krnjača.

RŽD Internešnal najveću pažnju posvećuje poštovanju ekoloških zahteva, zaštiti životne sredine i kvalitetu radova, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: