Danica Popović:Prvi reformski zakon

Profesorka na Ekonomskom fakultetu u Beograd Danica Popović ocenila je da je novi Zakon o radu prvi reformski zakon koji će verovatno biti donet.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 15.07.2014.

11:00

Default images

Ona je u tekstu u današnjoj Politici napisala da je u pitanju nedovoljan, ali neophodna reformski korak.

"Ako je (premijeru Aleksandru) Vučiću bila potreba predstava 'sa pucanjem i ostavkom' kako bi narod lakše prihvatio Zakon o radu - neka mu bude! Ovo zaista jeste prvi reformski zakon koji je trebalo doneti i koji će izgleda i biti donet", navela je Danica Popović.

Prema njenim rečima, biće veliki korak napred ako se taj zakon bude nesmetano primenjivao.

Danica Popović je navela da je zaprepašćena izjavama predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i bivšeg ministra Saše Radulovića o novom Zakonu o radu. "Zaprepašćuju izjave predsednika DS o tome da je novi Zakon o radu najveće zlo, da je antireformski ili da je loš za mlade... Umesto da pruži ruku, čestita i navede zašto bi on to bolje i mudrije sprovodio (što je i te kako moguće), naš najpismeniji deo opozicije kao da imitira nekadašnje radikale i nudi narodu priču o hlebu za tri dinara, koji u stvari košta 300 dinara", navela je profesorka.

Ona je dodala i da je zaprepašćena izjavom Radulovića koji nema nijedne reči hvale za taj važan zakon, podsetivši na njegovu izjavu da će podneti ostavku ako ne bude donet zakon o radu.

"Verovatno je Radulović u pravu u tome da Krstića u vladi nisu ni za šta pitali i da je on upravo za ovu priliku izmislio da je od premijera zahtevao, uz smanjenje plata i penzija, da u toku ove godine otpusti 160.00 ljudi", napisala je Danica Popović.

Ona je ocenila da je to nemoguć zahtev za bilo koga, finasijski neodrživ, jer bi otpremnine verovatno "pojele" svu uštedu od smanjenih plata i penzija, pa bi deficit ostao isti, ako ne bi i porastao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: