"Protesti politički motivisani"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da su najavljeni protesti protiv izmena Zakona o radu politički motivisani.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.07.2014.

16:08

Default images

Kako je istakao, Demokratska stranka želi da ih povede.

''Jasno je da Demokratska stranka aktivno učestvuje u najavi protesta i da želi da ih povede, da protestima nije cilj Zakon o radu nego je u pitanju čista politika. Ovo su politički protesti'', rekao je Vulin na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Komentarišući izjavu lidera DS Bojana Pajtića da predloženi zakon nije reformski ni pravedan, pri čemu je pozvao članove i simpatizere stranke da se pridruže najavljenim protestima sindikata, Vulin je rekao da to nije bila izjava, već izliv mržnje.

To je nekontrolisani izliv mržnje, ocenio je Vulin dodajući da je tokom primene zakona koji je donela Pajtićeva vlast u Srbiji izgubljeno gotovo pola miliona radnih mesta, a samo u Vojvodioni više od 180.000.

"Sada slušamo Pajtića koji priča o otpuštanjima. Besmisleno je i jadno govoriti takve laži poput one da je tim zakonom moguće da trudnice budu otpuštane, jer to nije tačno", rekao je Vulin.

Konstatujući da su sada maske pale, Vulin je zaključio da je nakon izjave Pajtića jasno da su protesti očigledno organizovani u saradnji sa tom strankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: