Mali: Metro otpočinjemo do 2016.

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da je tokom posete delegacije Srbiju Parizu nekoliko francuskih ministarstava obećalo pomoć za projekte, među kojima je i metro.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.07.2014.

15:54

Default images

Mali je naveo da se početak realizacije tog projekta očekuje do kraja naredne godine.

"Imali smo razgovore, ne samo sa francuskim kompanijama, nego i sa francuskom vladom, s obzirom da je nekoliko njihovih ministarstava obećalo pomoć za pojedine projekte", rekao je Mali novinarima u Surčinu.

Osim projekta metroa, za koji je već formirana radna grupa koja je počela sa radom, Mali je rekao da postoje i projekti u vezi sa daljim razvojem vodovoda i kanalizacije u Beogradu.

"Imamo ideju kako možemo, kroz ulaganje pojedinih francuskih firmi, da pokrenemo proces i završimo izgradnju kanalizacije u Beogradu", rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, skoro trećina Beograda nema kanalizaciju.

"To je projekat od oko 800 miliona evra i to je bila jedna od tema koja je bila veoma pozitivno primljena od strane francuskih privrednika", rekao je Mali.

On je dodao da je u Parizu bilo reči i o izgradnji četiri podzemne garaže u Beogradu, kao i u vezi sa deponijom Vinča. Kako je dodao, dve francuske kompanije su zainteresovane za učešće na tenderu za deponiju Vinča, dok je jedna zainteresovana za koncesiju aerodroma.

"Gledali smo da budemo što konkretniji sa projektima koje nudimo i veoma su pozitivne reakcije na ono što smo prezentovali. I kao i za sve projekte, potrebno je vreme, ali bitno je da se mi kao grad spremimo i pokažemo drugo lice, koje pokazuje da imamo projekte, a ne da bude kao do sad, da imamo samo ideje", naveo je gradonačelnik.

Sada, kako je dodao, postoje projekti i konkretni papiri na osnovu kojih se traže investitori.

Gradonačelnik je zaključio da gradska vlast želi da Beograd potpuno drugačije izgleda i da se već od sledeće godine krene sa tenderima za sređivanje deponije Vinča i za četiri podzemne garaže, kao i sa "Beogradom na vodi" i ostalim projektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: