Opet prodaja imovine Jugoeksporta

Agencija za privatizaciju oglasila je danas prodaju nepokretne i pokretne imovine firme "Jes Jugoeksport sistem, Jes korporacija" u stečaju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.07.2014.

11:05

Default images

Na prodaju su ponuđene četiri celine, od kojih je najvrednija prva koju čine poslovna zgrada u Kolarčevoj ulici, garaža u Siminoj ulici, površine 165,7 kvadratnih metara i lokal na Trgu republike, površine 73,8 kvadrat, a procenjeni su na ukupnih 5,84 milijardi dinara. Obavezni depozit je 1,7 milijardi dinara.

Drugu celinu čine, skladišno-proizvodno- garažni prostor u Čingirjinoj ulici, površine 4,429 kvadratnih metara i ravnog krova, predvidjenog za parkiranje vozila, površine 1.393 kvadratna metra, čija vrednost je procenjena na 504,93 miliona dinara, uz depozit od 100,98 miliona.

Treća celina je poslovni prostor u Novom sadu u Bulevaru oslobodjenja, površine 1.624 kvadratna metra, koji je procenjen na 503,29 miliona, uz depozit od 100,66 miliona.

Četvrtu celinu čini lokal u Francuskoj ulici u Beogradu, površine 65 kvadratnih metara, koji je procenjen na 102,96 miliona dinara, uz depozit od 20,59 miliona.

Prodaja ja oglašena metodom javnog prikupljanja ponuda, na osnovu zaključka stečajnog sudije Trgovinskog suda u Beogradu.

Procenjena vrednost nije ni na koji način obavezujuća za ponudjače, Stečajni upravnik je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je ona iznad 50 odsto iznad procenjene vrednosti, a ako je manja, prethodno će morati da dobije saglasnost odbora poverilaca.

Do sada je bilo više pokušaja da se proda zgrada Jugoeksporta na ekskluzivnoj lokaciji u centru Beograda. Jugoeksport je u stečaju od juna 2001. zbog dugovanja bankama. Zbog davanja u zakup poslovnog prostora tog preduzeća po cenama nižim od tržišnih, uhapšeno je nekoliko stečajnih upravnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: