BG: Odluke o prevozu nisu ni donete

Grad Beograd saopštio je da nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2014.

14:31

Default images

Povodom informacija u medijima u kojima se najavljuje promena tarifne politike u sistemu javnog saobraćaja, grad Beograd je saopštio da su netačne informacije da su u nadležnim sekretarijatima i preduzeću grada Beograda za poslove javnog prevoza donete bilo kakve odluke o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je izjava članice gradskog veća Jasmine Milošević koja je danas objavljena u nekim medijima pogrešno interpretirana i istrgnuta iz konteksta, ali da je tačno da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku sitiaciju u javnom prevozu kao i da se godinama smanjuju prihodi Gradskog saobraćajnog preduzeća.

"Prethodna gradska uprava je GSP dovela na ivicu egzistencije pogrešnim poslovnim odlukama. Upravo zbog toga, preduzeli smo niz mera od promena u upravljanju GSP-om i promena u Nadzornom odboru a pre više od šest meseci su izvršene personalne promene u Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz. Fokusirani smo na vraćanje sistema Bus plus u vlasništvo grada, na stvaranje integrisanog upravljanja saobraćajem kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu kako bi smo konačno znali koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je u okviru ovih analiza u Gradskoj upravi formirana Radna grupa koja se bavi analizom tarifnog sistema u javnom saobraćaju grada.

"Ova grupa još nije završila posao i nikakve odluke nije donela. Svaki njen eventualni predlog biće pažljivo analiziran sa svih aspekata od saobraćajnih preko ekonomskih do socijalnih, a biće poštovane i zakonske obaveze prema različitim kategorijama stanovništva. Da ponovimo, grad Beograd nije doneo ni jednu odluku koja se odnosi na promene prava korisnika javnog prevoza. Zato svaka takva vest predstavlja dezinformaciju", poručuju gradske vlasti.

Podsetimo, "Večernje novosti" objavile su danas tekst, koji je prenet i na sajtu B92, a u kojem se navodi da će uslovi za besplatan i povlašćen prevoz biti oštriji, da će broj vožnji sa markicom biti ograničen, da će overa karata biti obavezna za sve korisnike javnog prevoza, kao i da će biti uvedene dnevne karte.

Navodi se i da će broj zaposlenih u GSP-u Beograd biti smanjen za 500 ljudi, kao i da će plate u tom javnom gradskom preduzeću biti linearno umanjene za 10 odsto. U tekstu se, međutim, jasno navodi da poskupljenja cene karata neće biti, bar zasada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: