Da li se pleni imovina Bogićevića?

Poreska uprava će u naplati poreskih dugova "ići do kraja" i koristiće sva zakonom raspoloživa sredstva, pa i plenidbu imovine, rekao je Aleksandar Miljković

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.06.2014.

11:00

Default images

Miljković, koji je novi direktor te institucije, nije želeo da komentariše medijske navode da su poreznici već počeli plenidbu imovine biznismena Miroslava Bogićevića.

List "Blic" objavio je ranije da je zbog dugova za poreze Poreska uprava vlasniku "Farmakoma" Miroslavu Bogićeviću oduzela 3,8 hektara zemlje i pet objekata u vlasništvu njegovog rudnika "Zajača".

"Ne mogu da govorim o konkretnim poreskim obveznicima, jer to zakonom nije dozvoljeno", kategoričan je Miljković.

List je najavio i da će poreznici 30. juna dati na prodaju gotovo celokupnu imovinu Bogićevićevog rudnika antimona i olova koji za poreze duguje 3,2 miliona evra, ali i sve nepokretnosti rudnika u okolini Loznice i Malog Zvornika čija se vrednost procenjuje na 18,4 miliona dinara.

Miljković je samo rekao da će Poreska uprava u svakom slučaju raditi svoj posao i naplaćivati porez od svih koji imaju takve obaveze. Kao načine prinudne naplate koji im stoje na raspolaganju, Miljković navodi blokadu računa, plenidbu pokretne i nepokretne imovine, odnosno izvršenja hipoteke, pa i naplatu na potraživanjima koje dužnik ima prema nekom trećem licu.

Prema podacima sa liste dužnika koje Poreska uprava objavljuje na svom sajtu, a zaključno sa martom, Bogićević za poreze duguje 14,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: