Vučić: Biće jeftinih stanova

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da će projekat jeftinih stanova ostati i opstati, bez obzira na vest o padu vrednosti akcija kompanije Arabtek.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

12:54

Default images

Srpski premijer je izgradnju stanova po ceni od 130 evra za kvadrat na više lokacija u Srbiji (Beograd, Niš, Novi Sad) najavio u maju kao jednu od četiri velike mere za ekonomski preporod zemlje. Izgradnja je najavljena za 2015. godinu, a kao glavni partner se spominjala kompanija "Arabtek".

Proteklih dana se pojavila vest da je tržišna kapitalizacija te kompanije pala, da dolazi do kadrovskih promena, a Vučić je plasiranje te vesti pred predstavljanje "Beograda na vodi" ocenio kao tendenciozno istakavši da je "ta vest mogla da bude objavljena i pre 15 ili 20 dana".

"Ako Arabtek izgubi i devet desetina svoje vrednosti, to će i dalje biti kompanija čiji će kapital biti višestruko veći od celog budžeta Srbije. Projekat jeftinih stanova će i ostati i opstati", odgovorio je Vučić na novinarsko pitanje na predstavljanju master plana "Beograda na vodi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: