Prodaju EPS umesto da on kupi druge

Sindikat radnika EPS protiv je privatizacije jer smatra da je najbolje za državu da EPS ostane vertikalno integrisano preduzeće čiji je većinski vlasnik država.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 20.06.2014.

15:52

Default images

To je izjavio predsednik tog sindikata Milan Đorđević, koji je ocenio da prodaja EPS-a ne bi bila loša samo za zaposlene u toj kompaniji već i za sve građane Srbije, jer bi cena električne energije bila povećana najmanje tri puta.

"Predsednik vlade koji nema elektroprivredu, ima status predsednika mesne zajednice. To sam rekao i Aleksandru Vučiću, kad je predstavljao ekspoze", rekao je Đorđević.

On je podsetio da EPS u januaru sledeće godine izlazi na tržište, da u zemlji ima 73 kvalifikovana trgovca i da domaća elektrodistributivna kompanija nije monopolista.

"Mi nismo monopolisti ali EPS se mora pojaviti na tržištu, kako bi bila konkurentna i kako bi zadržala svoje kupce. A to će se jedino uraditi efikasnijim radom i jeftinijom električnom energijom", rekao je Đorđević.

On je naglasio da je i rukovodstvo EPS-a protiv privatizacije kompanije, počev od v.d. generalnog direktora Aleksandra Obradovića pa do Nadzornog odbora.

"Njihov stav je da ne treba prodati kompaniju. Mi smo skoro imali sastanak sa poslovodstvom, gde smo ukazali da bi EPS mogao da bude lider na Balkanu. Zašto mi ne kupimo Elektroprivredu Republike Srpske? Zašto se nismo pojavili da kupimo deo EPS-a Crne Gore, deo Makedonije", zapitao se Đorđević.

Sindikat radnika EPS-a okuplja oko 45.100 članova, a čine ga zaposleni iz JP EPS, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja, Eelektromreža Srbije i tri javna preduzeća sa Kosova i Metohije.

U ovim preduzećima ukupno radi oko 49.000 zaposlenih, ukazao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: