Ko je favorit Vlade za Telekom?

Dojče telekom je zainteresovan za preuzimanje Telekoma Srbija, piše Blic i dodaje da je ta nemačka telekomunikaciona kompanija "favorit" srpske vlade.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.06.2014.

08:45

Default images

Izvor lista kaže da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zainteresovana za ulazak u Telekom Srbije, ali da je u Vladi Srbije "favorit" Dojče telekom koji posluje u 50 zemalja i zapošljava 230.000 ljudi.

"Dojče telekom je vlasnik telekomunikacionih kompanija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pre dve nedelje je dao ponudu i za privatizaciju Telekoma Slovenije, pa je logična njegova namera da ulaskom u Srbiju zaokruži poslovanje na Balkanu", naveo je neimenovan sagovornik Blica.

Isti izvor je istakao da bi Dojče telekom kupio većinski deo u Telekomu Srbija, dok je EBDR institucija koja je u Srbiji, do sada, kupovala manjinski udeo u kompanijama i bankama.

Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine, piše Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: