"Osiguravajuća društva, pomozite"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas osiguravajuća društva da pomognu u sanaciji šteta od poplava.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 17.06.2014.

13:29

Default images

Nikolić je u razgovoru s predstavnicima tih kompanija istakao značaj te delatnosti u zaštiti od katastrofalnih rizika, saopštila je pres služba Predsednika Srbije.

"U Srbiji se loše brzo zaboravi, a dobro delo se pamti", rekao je Nikolić i dodao da je dragocena i pomoć osiguravača u proceni štete.

Nikolić je podsetio da se pod pokroviteljstvom njegovog kabineta obnavlja više od 450 kuća oštećenih u poplavi.

"Društva za osiguranje posluju radi ostvarenja profita, ali ima izuzetnih situacija, kada je solidarnost važnija od dobiti, jer je potrebno nastaviti poslovanje u Srbiji", naglasio je predsednik Srbije.

Predsednik Upravnog odbora udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović je izrazio nadu da će porasti svest gradjana o potrebi zaštite od rizika putem osiguranja.

"Sami osiguravači moraju da rade na tome da promovišu značaj preventive i osiguranja. Osiguravači su do sada već značajno pomogli, a istovremeno nadoknadjuju nastale štete", naglasio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: