Ko ne plati pretplatu, čeka ga ovo?

Građani će opet morati da plaćaju 500 dinara za TV pretplatu, ili će im izvršitelji zbog duga zapleniti imovinu, piše Blic. SNS: Neistinite informacije.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 14.06.2014.

10:14

Default images

Prema pisanju lista, ovako bi trebalo da izgleda novi način naplate TV pretplate koji je osmišljen u Ministarstvu finansija.

"Nova taksa će se naplaćivati tako što RTS na 2,55 miliona domaćinstava u Srbiji koja imaju brojilo za struju svakog meseca slati račun sa uplatnicom od 500 dinara koja će morati da se plati", kaže sagovornik Blica iz Ministastva finansija.

Plaćanje pretplate za RTS zahtev je i EU koja traži od Srbije da se Javni servis ne finansira iz budžeta.

"Odlučili smo se na uvođenje takse za RTS jer ovakav vid naplate oslobađa Javni servis sklapanja ugovora sa svakim korisnikom ponaosob. Dalje, taksa je poreska kategorija i RTS će imati pravo da prinudno naplati potraživanja, čak i da pleni imovinu onim akoji ne budu plaćali", kaže za Blic funkcioner Ministarstva finansija.

Kako se navodu u današnjem štampanom izdanju lista Blic, imovinu od onih koje ne plate 500 dinara pleniće prinudni izvršitelji.

SNS: Nema zaplene imovine, ali...

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas kao neistinite informacije po kojima će građanima, koji ne budu plaćali televizijsku pretplatu, izvršitelji zapleniti imovinu, ali je i potvrdila da je ministarstvo kulture predložilo da se takve mere primenjuju prema dužnicima.

"SNS obaveštava građane da nisu istinite informacije, koje su danas objavili pojedini mediji, o tome kako će građani morati da plaćaju pretplatu za javni servis u iznosu od 500 dinara, po cenu da im izvršitelji zbog duga zaplenjuju imovinu", piše u saopštenju.

Ta stranka je, sa druge strane, potvrdila da je ministarstvo kulture i informisanja, na predlog državnog sekretara Saše Mirkovića, izradilo nacrt u kome se nalaze odredbe o zapleni imovine dužnika za televizijsku pretplatu, ali je navela da o tom predlogu još uvek nisu raspravljali ni poslanici ni Vlada Srbije.

"Možemo da razumemo da pojedini mediji žele da budu ekskluzivni u svom pisanju, ali, nažalost, u današnjoj ekskluzivnosti tih medija nisu iznete tačne informacije, a građani su zbunjeni i obmanuti", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

691 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: