RTB Bor zajmi snažne pumpe Kolubari

Rudarsko-topioničarski basen "Bor" pozajmio je Rudarskom basenu "Kolubara" sedam snažnih pumpi, kako bi brže bili isušeni poplavljeni površinski kopovi uglja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2014.

11:15

Default images

"RTB Bor, odnosno Rudnik bakra Majdanpek, pozajmio je 'Kolubari' te pumpe radi bržeg isušivanja tamošnjeg 'jezera' u kojem je, prema rečima stručnjaka, oko 240 miliona kubinih metara vode", navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, iz Bora su za "Kolubarin" potopljeni ugljenokop "Tamnava - zapadno polje" upućene pumpe velikog kapaciteta koje ispumpavaju 400 i 500 litara u sekundi.

"Na Balkanu snažnijih i većih pumpi nema i one zajedno mogu u sekundi da ispumpaju čak 3.200 litara", izjavio je direktor RTB-a Blagoje Spaskovski.

Mešovita ekipa od 35 radnika RTB-a Bor i RB "Kolubara" uspešno je demontirala pumpe u toku jučerašnjeg dana, i one su na putu ka Obrenovcu, a tamo će ostati dokle god bude bilo potrebno.

Radnici RB "Kolubara" će remontovati njihove motore i nakon upotrebe vratiće ih Rudniku bakra Majdanpek, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: