KG: Radnici Zelenila štrajkuju

Zaposleni u kragujevačkom "Zelenilu" nastavili su generalni štrajk i traže isplatu zaostalih zarada, jubilarnih nagrada i troškova prevoza.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.06.2014.

10:46

Default images

Štrajk radnika toj gradskog komunalnog preduzeća počeo je 5. juna, a obavljaju se samo poslovi košenja trave u naseljima.

"Tražimo isplatu dve zarade, za april i maj, jublarnih nagrada i prevoza za 2013. i 2014. godinu " rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata "Zelenila" Predrag Urošević.

On je naveo da su o zahtevima obavešteni nadležni u gradskoj samoupravi jer se 90 odsto sredstava za rad preduzeća obezbedjuje iz gradskog budžeta.

"Trebalo je da angažujemo 40 sezonskih radnika, ali nam Vlada to nije dozvolila, što znači da će preduzeće izgubiti ugovore i poslove" rekao je Urošević.

U "Zelenilu" radi 79 radnika.

Zaposleni u kragujevačkoj "Čistoći" prekinuli su u petak, 6.juna, generalni štrajk koji je trajao dve sedmice, pošto im je isplaćena jedna i po zarada.

U Samostalnom sindikatu tog komunalnog preduzeća je rečeno agenciji Beta da je štrajk prekinut iako je Grad "delimično" ispunio zahteve štrajkača. Nije ispunjem zahtev o redovnosti isplate zarada u "Čistoći" za 395 zapooslenih u preduzeću.

Skupština Kragujevca je na sednici u petak usvojila paket mera za racionalizaciju javne potrošnje i program za konsolidaciju preduzeća čiji je osnivač Grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: