Bus-plus ostaje, sa drugim imenom

Ugovor između Grada i “Apeksa” nije raskinut, iako je to gradonačelnik Siniša Mali najavio još pre skoro dva meseca, već su se ove dve strane dogovorile.

Srbija

Izvor: 24sata

Utorak, 27.05.2014.

18:11

Default images

Gradske vlasti ponudile su “Apeksu” da nastavi da održava samo softver sistema naplate i kontrole karata u gradskom prevozu.

S tim što bi za taj posao ova firma dobila 2,6 odsto mesečnih prihoda umesto dosadašnjih 8,53 odsto. Dogovor samo što nije ozvaničen, saznaje “24 sata”

Naime, prema tom sporazumu, Grad će preuzeti više od 300 zaposlenih koji rade na kontroli i naplati karata, a u “Apeksu” će biti zaduženi samo za održavanje softvera sistema. Pošto Grad nema novca da otkupi čitav sistem, u gradskoj upravi su odlučili da “Apeksu” ponude 2,6 odsto mesečnih prihoda od naplate i kontrole karata u gradskom prevozu. Kako saznaje list 24 sata, u Gradu još razmišljaju da li će za naplatu i kontrolu karata u gradskom prevozu osnovati novo preduzeće ili će tu delatnost ponovo vratiti u GSP “Beograd”.

Kako bi dobili na vremenu, gradski čelnici su naložili zaposlenima u “Apeksu” da se pripreme da produže rok trajanja sadašnjih “bus-plus” kartica na još šest meseci.

Naravno, kada Grad i zvanično preuzme kontrolu i naplatu karata u gradskom prevozu, ovaj sistem se više neće zvati “Bus-plus”. Prema nezvaničnim saznanjima, nove karte u gradskom prevozu bi se koristile kao platne kartice i dopunjavale bi se u skoro svakoj prodavnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: