"Branko Perišić" čeka kupca

Više kompanija uputilo Agenciji za privatizaciju pismo o namerama za kupovinu kruševačkog preduzeća "Branko Perišić", koje se bavi proizvodnjom hleba i peciva.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2014.

15:09

Default images

Direktor te fabrike Petar Mihajlović rekao je Tanjugu da su u jednom trenutku i zaposleni su želeli da putem konzorcijuma postanu vlasnici, ali je ta ideja "splasnula" onog trenutka kada im je saopšteno da će svoju ličnu imovinu zbog toga morati da stave na hipoteku.

"Najbitnije je da se nađe kupac koji ili radi sa pšenicom, ili koji je vezan za ovu delatnost", rekao je Mihajlović i precizirao da su prošle godine upućena dva, a 2012. tri pisma o namerama.

Prethodne dve godine, firma koja mesečno proizvede oko 25.000 vekni hleba, poslovala je pozitivno i ostvarila dobit - u 2012. od 7,9 miliona dinara odnosno oko 21 milion prošle godine - i ta sredstva su, kako je rekao Mihajlović, iskorišćena za nove nabavke i proizvodnju.

Procenjena vrednost imovine je 723 miliona dinara.

"Perspektivu imamo i nalazimo se među najboljih 10 preduzeća u Agenciji za privatizaciji", istakao je direktor "Branka Perišića", koji je već jednom neuspešno privatizovan.

Bivši vlasnik Plima holdinga u okviru koje je poslovao i "Branko Perišić", tadašnja Plima Pek, sa kojim je raskinut kupoprodajni ugovor, a on osumnjičen za zloupotrebe, ostavio je sadašnjem rukovodstvu dug prema Direkciji za robne rezerve od 113 miliona dinara.

Zbog toga, ova fabrika ne može da pokrene mlin jer im je, između ostalog, potrebna dozvola za skladištenje pšenice.

"Mlin bi u dnevnoj smeni mogao da proizvede 60 tona brašna i zaposli novih 20 radnika", rekao je Tanjugu predstavnik sindikata "Nezavisnost" Vladimir Bogdanović precizirajući da je za početak potrebno oko 450 tona pšenice da bi "ćelije Branka Perišića bile popunjene".

U pekarskoj industriji "Branko Perišić" radi 227 ljudi, a prosečna plata je 35.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: