Ne zovite Beograd, dajte višak para

Predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković predložio je da gradovi urade rebalans budžeta i sav novac koji nije priroritetan preusmere za ugrožene.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.05.2014.

16:56

Default images

Marković je u razgovorima sa članovima skupštinskog Odbora za poljoprivredu, koji su posetili Jagodinu, rekao da je u toj opštini poplavljeno 2.800 hektara površine u 28 sela i oko 2.000 domaćinstava i naglasio da bi šteta bila i veća da građani nisu bili na vreme obavešteni i evakuisani.

"Mi smo kao grad odvojili 10 miliona dinara i zahvaljući tome svakom domaćinstvu dali između 4.000 i 7.000 dinara. Odbornici su dali po 20.000 dinara, a funkcioneri po 100.000 dinara", rekao je Marković.

On je istakao da su onima koji su pogođeni poplavama trenutno najneophodniji kreveti, dušeci, frižideri, šporeti i motori za hidrofore i dodao da očekuje da će za saniranje šteta biti dovoljno novca od donacija.

"Nećemo sedeti skrštenih ruku. Bitno je da nema ljudskih žrtava, nema uginuća krupne stoke, jer smo na vreme upozorili ljude", rekao je Marković.

On je apelovao na druge funkcionere u lokalnim samoupravama "da ne zovu Beograd", već da angažuju traktore iz njiva okolnih sela, jer jedino tako mogu da pomognu građanima.

"Poplava je došla i otišla, a sada je najvažnija pomoć svakom domacihinstvu koje je imalo poplave i da zajedno izdvojimo koliko ko može", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: