Kad srce progovori, taksimetar ćuti

Sa prvim poplavnim danima, pomoć građanima ugroženih područja pružili su i beogradski taksisti.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.05.2014.

10:31

Default images

Njihova udruženja ne samo da su besplatno prevozila građane koji su se sklanjali od bujica, već i volontere, humanitarnu pomoć, lekove...

U "Luks taksiju” kažu da su pojedine građane iz poplavljenih područja vozili kod rođaka u Pančevo. "Išli smo i do Jakova, a obavili smo i brojne gradske vožnje. Sad smo mahom usredsređeni na transport humanitarne pomoći za kolektivne centre, a prevozili smo i one kojima je bila potrebna bolnička nega", kažu u ovom udruženju.

Redovna odredišta taksista bili su i prihvatni centri – od "Šumica”, preko hotela "Srbija”, "Pionira”, Beogradskog sajma i drugih.

"Na poziv rukovodilaca centara razvozili smo robu koje je kod njih bilo previše, a drugima su falila. Prevezli smo i veliki broj volontera na poplavama ugrožena područja", navode u "Beogradskom taksiju”.

Taksista Milivoje Armuš lično je išao iz Zvečke kod Obrenovca preveze u Beograd jednog sedamdesetpetogodišnjaka.

"On je zvao naše dispečere, ali su u tom trenutku sva vozila bila zauzeta. Seo sam za volan i otišao po njega. Taman smo stigli u Beograd, kad čovek reče da mu je pas ostao vezan u dvorištu i da neće preživeti ako naiđe visoka voda. Bio sam spreman da ponovo odem u Zvečku i dovezem i ljubimca, ali je moj putnik uspeo da telefonom dobije komšiju koji je otišao i zbrinuo psa", kaže Armuš i naglašava da je ponosan na sve kolege koji su pokazali veliku solidarnost.

Taksi udruženja će nastaviti sabesplatnim vožnjama dokle god okolnosti to iziskuju.

Izvor: Politika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: