I PKB u borbi protiv poplava

Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) formirala je Radnu grupu za prevenciju i otklanjanje posledica od vremenskih nepogoda i poplava.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

15:59

Default images

Radna grupa je uključena u odbranu od poplave stambenih objekata i ulica u urbanom delu Pancevackog rita, pre svega naselja Borca i Krnjaca. Grupa neprekidno na terenu i u stalnoj vezi sa Opštinskim i Gradskim štabom za odbranu od poplava i nastavlja rad dok se situacija na terenu ne stabilizuje.

"Uprkos složenoj finansijskoj situaciji i šteti koju su pretrpeli usevi na našim oranicama usled velike količine padavina, spremni smo da i dalje pomažemo u skladu sa našim mogućnostima gde god je to neophodno", naglašava se u saopštenju PKB korporacije. Na predlog tri sindikalne organizacije radnika PKB-a, (Samostalnog, Nezavisnog i sindikata Nezavisnost), zaposleni koji to žele, odrećiće se po jedne dnevnice, a novac će biti uplaćena na račun Vlade Srbije.

PKB korporacija kako se ističe, kao pomoć ugroženima od poplava i evakuisanim stanovnicima Obrenovca, juče u saradnji sa Gradskim štabom isporučila 15.000 trajnih konzervi mesnih prerađevina, a Samostalni sindikat radnika PKB Korporacije uputio je i donaciju u vidu pelena i hrane za bebe.

PKB Korporacija je neposredno po dobijanju zahteva, Opstini Palilula na raspolaganje stavila osam traktora i cetiri mobilna dizel-pumpna agregata, kapaciteta po 120 metara kubnih na čas, sa mobilnim cevovodima dužine preko 300 metara, kao i 24 zaposlenih za rad u tri smene.

Formirana su i dva tima od po 12 zaposlenih za rad u tri smene za pomoć preduzeću "Sibnica" na čišćenju rešetki na crpnim stanicama Borča i Ovča, jer je situacija na tim crpnim stanicama bila kritična i sa, do sada nezabeleženim nivoom vode.

"Za pomoć pri evakuaciji poplavljenih žitelja Obrenovca, a na zahtev Gradskog staba za odbranu od poplava poslali smo devet teških traktora sa prikolicama za evakuaciju ljudi i dopremanje hrane, vode, lekova, za šta je angažovano 30 zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Radi izgradnje odbrambenog nasipa od džakova sa peskom duž Save, na potezu Progar-Kupinovo, a na zahtev preduzeća "Galovica", upućena potrebna mehanizacija i tri rukovaoca poljoprivrednom mehanizacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: