"Svi u borbu protiv poplava"

Socijalno-ekonomski savet Srbije danas je apelovao na preduzeća, vlasnike i zaposlene da se uključe u borbu protiv poplava i kasnije otklanjanje posledica.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 16.05.2014.

12:08

Default images

Na konferenciji za novinare posle prve vanredne sednide Socijalno-ekonomskog saveta predsedavajući Branislav Čanak pozvao je preduzeća da na lokalnom nivou pruze materijalnu ili finansijsku pomoć u skladu sa mogućnostima i pozvao radnike da besplatnim radom pomognu zajednici.

"Apelujemo na angažman koji će trajati najmanje dve do tri sedmice", rekao je Čanak i pozvao privredu i zaposlene da daju maksimalan doprinosu dok posledice poplava ne budu otklonjene.

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin apelovao je na solidarnost svih građana u teškoj situaciji koja je zadesila Srbiju zbog poplava.

On je rekao da se već sada vidi da će poplave uticati na manje prihode Srbije, pad poljoprivrdne proizvodnje i da je infrastruktura devastirana.

"Očekujemo potpunu solidarnost zajednice i da poslodavci i sinidikati motivišu radnike da pomognu. Država će učiniti sve što je zakonom predviđene, a i više od toga koliko je u mogućnosti", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: