"Ugovor s Etihadom nije u mom sefu"

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da se ugovor o forimranju nacionalne aviokompanije Er Srbija sa Etihadom ne nalazi u njegovom sefu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.05.2014.

08:51

Default images

Vujović je gostujući na RTS-u na pitanje da li se taj ugovor nalazi u sefu u njegovom kabinetu, kako je govorio prethodni ministar privrede Saša Radulović, odgovorio da je pažljivo pregledao sef i da se ugovor tu ne nalazi.

"Sve sam dobro pregledao, tamo nema ugovora. Mislim da je premijer obećao odredjenu dinamiku puštanja ugovora. To je premijer obećao, bolje da njega pitate za to", naveo je ministar. On je dodao da je doneta odluka da se mesečni izveštaji o poslovanju ministarstva ubuduće objavljuju na sajtu uključujući sve agencije koje se nalaze pod nadzorom ministarstva.

On je dodao i da Vlada Srbije "sada ima novi politički mandat, proširenu političku odgovornost, ima veliku paznju i poverenje medjunarodne javnosti i jedan program u kome su po prvi put zacrtani odgovorni i ambiciozni ciljevi".

Na pitanje kako je moguće da su se na sastanku sa premijerom ipak pojavili privrednici koji se nalaze na spisku poreskih dužnika, Vujović je odgovorio da su mnogi od njih veoma važni poslovni partneri i da je zbog toga važno pomoći im da vrate svoje dugove.

"Kad neko malo duguje on je dužnik, kad duguje mnogo on je partner. Neki su važni politički, neki u prozivodnji, neko u izvozu", naveo je ministar.

Upitan da li će biti produžen mandat direktorki Agencije za privatizaciju Vidi Uzelac, Vujović je rekao da će detalji rada Agencije biti predmet periodičnih kontrola i revizije. "Nemam najnovije izveštaje o njenom radu. Poznajem je lično i mislim da veoma pošteno radi svoj posao, ali to je samo jedan od kvaliteta potrebnih za takvo mesto", naveo je on.

Što se tiče SIEPA, on je naveo da je SIEPA jedna od ključnih eleemenata prvog stuba ministarstva, a to je podržavnaje rasta inevsticija, da ta Agencija ima jako važnu ulogu u promociji izvoza i da očekuje da će ona mnogo bolje i profesionalnije da obavlja svoju ulogu.

On je rekao da će uspešnost rada Fonda za razvoj zahtevati dosta detaljnu analizu, a da će na nekim mestima biti potrebno da se dokaže opravdanost trošenja para.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: