Rok za auto-put nepostojeći 31. jun

O tome kako se do sada država odnosila prema deonici Ub-Lajkovac govori i činjenica da je prema poslednjem aneksu rok za završetak radova nepostojeći 31. jun.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.05.2014.

16:31

Default images

Dan nakon iznenadne inspekcije ministarke Zorane Mihajlović, ekipa B92 proveravala je da li su putari pojačali posao na izgradnji deonice auto-puta Ub-Lajkovac.

Iako su najveći radovi završeni, situacija na terenu ukazuje na to da će biti prekoračen rok za završetak radova, koji ističe za manje od dva meseca.

Kao i tokom ministarske inspekcije, na gradilištu budućeg auto-puta ka Crnoj Gori i danas se čuje cvrkut ptica. S vremena na vreme, zaglušen malobrojnim mašinama čiji broj ne bi zadovoljio ministarku, građane Srbije, ali ni rukovodioce projekta.

"Sada trenutno u situaciji u kojoj se nalazi građevinska industrija i svi mi, to i nije baš 100 kapaciteta rada, ali da se radovi izvode, izvode se. Trenutno Planum ovde ima 100 ljudi, može tu da se uposli mnogo više ljudi, ali....ja ne mogu da govorim o novcu", kaže Aleksandar Milenković, odgovorni izvođač Planuma.

Radnici Puteva Užice danas ne rade - a razlog je ponovo novac.

"Firma trenutno ima finansijskih problema sa nabavkom materijala, tako da ćemo napraviti pauzu dan-dva do dolaska materijala kako bi se sve odvijalo bez problema, ali sam siguran da ćemo dinamikom nadoknaditi", kaže Radomir Jovanović, odgovorni izvođač Puteva Užice.

Na jugu zemlje i dalje se radi na Koridoru 10. Radovi kroz Grdeličku klisuru trebalo bi da budu završeni na leto.

Problem zbog dugova države putarima eskalirao je u vreme ministrovanja Milutina Mrkonjića. On tvrdi da su graditelji isplaćeni.

Kod poslednjeg izgrađenog objekta je privatna njiva, što znači da država nije završila eksproprijaciju i da ova deonica ne može biti fizički spojena sa dva kilometra koji su već izgrađeni iz pravca Uba. Na odnos države prema ovoj deonici ukazuje i činjenica da je rok pomeran nekoliko puta, a prema poslednjem aneksu, rok za završetak radova je 31. jun, odnosno dan koji nikada neće doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: