Ministarka iznenadila, radnika nema

Zorana Mihajlović je danas u nenajavljenoj kontroli radova na deonici budućeg auto-puta prema Crnoj Gori od Uba do Lajkovca zatekla skoro prazno gradilište.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.05.2014.

10:41

Default images

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na gradilištu zatekla svega nekoliko radnika i mašina izvođača - građevinskog preduzeća Putevi Užice i Planum.

Ona je u razgovoru sa predstavnicima stručnog nadzora i izvođača radova konstatovala da kapaciteti nisu angažovani i da se ne radi onako kako bi trebalo.

Potpredsedniica Vlade ih je upozorila da se gradnja finansira iz budžeta Srbije i da svaki građanin ove zemlje plaća za tu deonicu dugu svega 12,5 kilometara, da se deonica gradi već više od tri godine, od 2010. godine i da još ne može da se završi.

Mihajlovićeva je poručila da će ona i resorno ministarstvo uraditi sve da se pomogne realizacija projekata i da se prevaziđu problemi.

Ona je takođe primetila da radnici nemaju šlemove, niti drugu opremu predviđenu merama bezbednosti na radu i najavila da će građevinska inspekcija to strogo kontrolisati širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: