Stanko Popović kupio Atomsku banju

Preduzeće Bonida iz Vladimiraca, doskorašnji većinski vlasnik Atomske banje, prodalo je lečilište grupi Eliksir iz Šapca, objavljeno je na sajtu tog grada.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 07.05.2014.

15:30

Default images

Iznos transakcije nije objavljen, a vlasnik Bonide Borivoj Jakovljević imenovan je u Nadzorni odbor Atomske banje u Gornjoj Trepči.

Eliksir grupa se nalazi među vodećim poslovnim sistemima u agrobiznisu u Srbiji, a oblast poslovanja obuhvata proizvodnju, preradu i trgovinu.

Grupa je i veliki izvoznik robe koju proizvode članice njenog poslovnog sistema, kao što su smrznuto voće i povrće, merkantilne ratarske kulture i kompleksna mineralna djubriva. Takođe je najveći izvoznik piritne izgoretine, koja je decenijama predstavljala ekološki problem u Šapcu i Prahovu.

Luka Konstanca je Eliksir grupi dodelila priznanje kao srpskoj kompaniji sa najviše tereta pretovarenog u toj luci u 2012. i 2013. godini.

Biznismen Stanko Popović se posle prodaje udela u Viktorija grupi 2011. godine, čiji je bio jedan od osnivača, posvetio razvoju porodičnog biznisa - Eliksir grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: