Redovne platiše možda dobiju još 2%

Beograđani koji redovno plaćaju usluge Infostan mogli bi da se kvalifikuju i ostvare i dodatna dva procentna poena popusta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.05.2014.

14:13

Default images

Za to je, međutim, potrebno i da javna preduzeća prihvate preporuku gradske uprave koja se odnosi na to.

Sa druge strane, gradska uprava je dužnicima ponudila mogućnost reprograma, uz otpis čak 15 odsto potraživanja, odnosno plaćanje na čak 60 rata, saopšteno je iz gradske uprave. Grad Beograd saopštio je da će svim Beograđanima koji duguju za komunalne usluge omogućiti, od početka juna, da plate dug po veoma povoljnim uslovima.

Kako se navodi u saopštenju, svi koji duguju Infostanu zaključno sa 31. martom 2014. godine, moći će od 1. juna do 31. septembra 2014. da zaključe ugovor o reprogramu dugova.

Reprogramom su obuhvaćeni dužnici po pravosnažnim rešenjima, rešenjima o izvršenju, oni koji duguju više od šest meseci, a nisu utuženi i dužnici koji su potpisali ugovor o priznanju duga i plaćanju na rate.

Precizira se da reprogram duga obuhvata glavnicu, troškove obračuna kamate, sudske i troškove privatnih izvršitelja, koji su plaćeni do tog trenutka. Obračun kamate miruje tokom primene reprograma, a ugovorom o priznanju duga predviđeno je i plaćanje tekućih obaveza.

Za utvrđeni iznos duga ponuđena je mogućnost plaćanja na rate, bez grejs perioda i uz otpust dela duga u zavisnosti od broja rata (za promptno plaćanje 15 odsto, na tri rate - 12 odsto, na šest rata - 10, na 12 rata - pet odsto i preko 12 rata, bez mogućnosti otpusta duga).

Za izmirenje duga većeg od 200.000 dinara ponuđena je mogućnost otplate do 60 rata, navodi se u saopštenju gradske uprave Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: