Apatin model za investicije

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio 200 miliona dinara za pripremu infrastrukture za investitore.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.04.2014.

16:49

Default images

Ti investitori će pokrenuti fabrike u okviru Robno-trgovinskog centra u Apatinu.

Pajtić je tokom današnje posete Centru rekao da je ta investicija, kroz saradnju Pokrajine i lokalnih samouprava, dobar recept za privlačenje stranih investitora, jer je do sada Centar u Apatinu privukao 37 miliona evra.

Predsednik pokrajinske vlade je dodao da vojvođanska administracija namerava da po modelu Robno-trgovinskog centra u Apatinu, napravi još nekoliko ovakvih zona u Vojvodini, kako bi vojvođanska mesta bila atraktivnije za strane investitore.

"Centar u Apatinu je zajednički projekat pokrajine Vojvodine i opštine Apatin i on je jedan od najboljih pokazatelja zašto Vojvodina dobija evropska i svetska priznanja za uspeh u privlačenju stranih investicija", rekao je Pajtić.

On je sa predsednikom opštine Apatin Zzivoradom Smiljanićem obišao gradilišta italijanske fabrike za proizvodnju i preradu tekstila "Fleš Srb" i fabrike za preradu otpadnih voda Apatinske pivare, koje će raditi u okviru Robno-trgovinskog centra.

Predsednik opštine Apatin Zzivorad Smiljanić naveo je da je pored izgradnje fabrika za preradu tekstila i otpadnih voda, u planu i izgradnja slovenačke fabrike nameštaja, takođe u okviru Robno-trgovinskog centra.

Dodao je da će za mesec dana biti nastavljena i izgradnja drumskog terminala, a u planu su i ulaganja u izgradnju trga, pijace i velnes centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: