"Peške za BG, ne mora autoputem"

Predsednik Samostalnog sindikata Jumka Slađan Mitić kaže da u Ministarstvu privrede nije postignut konkretan dogovor i da radnici ostaju u štrajku.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.04.2014.

10:54

Default images

Radnici Jumka iz Vranja štrajkuju više od tri meseca, ali Mitić navodi da štrajk neće biti radikalizovan pre formiranja Vlade Srbije.

Mitić je agenciji Beta kazao da su predstavnici sindikata iz Jumka u razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Mišel Nikolić dobili obećanje da će se nakon formiranja Vlade Srbije rešavati sudbina Jumka, a da će radnicima jedna minimalna plata biti uplaćena u toku sledeće nedelje.

Sastanku je osim Mitića prisustvovala i predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u Jumku Snežana Veličković.

"Nismo postigli konkretan dogovor i nisam zadovoljan kako je sastanak protekao, nastavićemo štrajk, ali radikalizacije neće biti dok se ne formira Vlada Srbija. Ako i nakon toga ne bude konkretnih rešenja krenućemo pešice u protest za Beograd. Ako nam ne budu dozvolili da idemo autoputem ići ćemo alternativnim putevima", kazao je Mitić.

Radnici Jumka, koji štrajkuju od sredine januara, izmedju ostalog zahtevaju i isplatu šest zaostalih plata, kao i uplatu poreza i doprinosa od 2010. godine.

Od početka štrajka Vlada Srbije je ispunila deo zahteva koji se odnosio na overu zdravstvenih knjižica i isplatu dve minimalne plate.

Holding kompanija pamučni kombinat Jumko, koja ima oko 1.700 zaposlenih, akcionarsko je društvo u restrukturiranju, u kome više od 60 odsto vlasništva ima država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: