Vapijano: Privremeno smo zatvoreni

Restoran Vapijano centar trenutno je zatvoren do postizanja dogovora o zakupu s Direkcijom za upravljanje oduzetom imovinom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

10:32

Default images

Kako je saopštila uprava restorana, jedini razlog kašnjenja u izmirenju obaveza posledica je novonastale situacije između Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom i vlasnika lokala i traženja pravnog okvira za njihovo ispunjenje.

"Smatramo da smo na pravom putu za pronalaženje rešenja, svesni činjenice da se radi o vrlo specifičnoj situaciji", navode u saopštenju.

Kako ističu, Vapijano je u statusu zakupca i ni na koji način nije povezan sa pravnim i krivičnim postupkom koji se vodi između vlasnika objekta i Republike Srbije.

Inače, Vapijano je lokal u centru grada, gde je dugo bio čuveni Ruski car, zakupio od Ace Bulića, bivšeg predsednika zajednice superligaša.

U međuvremenu je gazdovanje nad tim objektom preuzela Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, čiji je zakupac postao Vapijano.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom juče je saopštila da je restoran Vapijano zatvoren zbog raskida ugovora "usled neizvršavanja obaveza u dužem vremenskom periodu".

"Još 10. aprila 2014. godine prvi put je bilo zakazano iseljenje, ali je odlozeno, jer je bilo dato dodatno vreme zakupcu da ispuni obaveze koje su ugovorom predvidjene. Kako do toga nije došlo ni do danas, restoran je iseljen iz objekta", naveli su u Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: