Ovako se štedi

Ekonomska kriza naterala je mnoge da štede. Oni koji su to već radili sada su efikasniji a oni koji su bili rastrošni trebalo bi da prihvate savete stručnjaka.

Srbija

Izvor: Novi magazin

Sreda, 23.04.2014.

16:13

Default images

Sunđeri

Sunđere za pranje posuđa prepolovite i ovako su preveliki, jedva baratete dok perete čaše, tacnice, šoljice, piše BuzzFeed dodajući da se tako i štedi.

Banane

Ako banane odvojite da ne budu slepljene jedna do druge duže će trajati, čak dve nedelje. Možete i da ih umotate u aluminijmsku foliju što će dodatno pomoći da ne propadnu za par dana.

Rakija

Sipajte rakiju u vazu sa cvećem i ono će trajati mnogo duže, jer će rakija uništiti bakterije.

Puter i voda

Ako u puter ubacite isto toliko vode uštedećete, imaće manje kalorija.

Hleb

Ako u kesu sa hlebom stavite stabljiku celera biće duže vremena svež.

Sir

Spoljni deo sira premažite puterom i neće se stvrdnuti. Kada sečete sir ne pipajte ga rukom već folijom jer ćete tako sprečiti širenje bakterija s prstiju.

Laptop

Kada ne koristite laptop isključite ga iz struje, baterija će tako trajati duže. Evo i preporuke iz uputstva: “Apple ne preporučuje da ostavljate laptop uključen u struju non stop.

Cipele

Nemojte svakog dana nositi iste cipele. Promenite ih makar svaki drugi dan jer će tako moći da se osuše od znoja i vlage. To je posebno bitno za patike.

Farmerke

Farmerke uvek perite tek kada ih izvrnete naopačke. Preporučuje se i da ih sat vremena držite u vodi u kojoj je šoljica sirćeta kako bi zadržale boju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: